Waterverzachters

CV Devroe is exclusief verdeler van waterverzachters van Hague voor de streek. De toestellen van Hague combineren 4 functies in één toestel: het water wordt gefilterd en onthard, chloor wordt verwijderd en de geur, kleur en zware metalen worden uit het water gehaald. De toestellen beschikken ook over een zelfreinigende filter en ontharder met continue anti-bacteriewerking. De filterpatronen hoeven niet vervangen te worden. Tenslotte zijn de toestellen van Hague bijzonder zuinig met zout en spoelwater.

Verhoogd comfort en lagere factuur

Bij CV Devroe zijn we grote voorstanders van de installatie van een waterverzachter. Een waterverzachter zorgt immers niet alleen voor een verhoogd comfort, het betekent ook een grote besparing op uw energiefactuur. Kalkneerslag zorgt immers voor energieverlies in de warmtewisselaar wat een verhoging van 10% betekent van de jaarlijkse energiefactuur van een gemiddeld gezin. Bovendien worden bij elektrische boilers de verwarmingselementen aangetast door de kalk, wat opnieuw zorgt voor hogere herstelkosten.

Hygiëne

Waterverzachters zorgen overigens ook voor een betere hygiëne. Kalkaanslag en corrosie in de leidingen veroorzaken spleten. De aanwezigheid van deze zwakke plekken en het vochtige klimaat versterken de aanwezigheid van bacteriën. Dus hoe meer kalkaanslag, hoe minder de kans op bacteriën.

Conclusie: waterverzachters zorgen niet alleen voor een verhoogd comfort, ze beschermen ook tegen bacteriën en ze zijn beter voor het milieu én de portemonnee!