Warmtepompen

Met een warmtepomp verwamt u uw woning op een toekomstgerichte en milieu-én budgetvriendelijke manier. De werking van warmtepompen is wel een stuk complexer dan een zonneboiler. Een warmtepomp combineert immers verschillende energiebronnen nl. water, aarde of lucht. Concreet zijn er dus 3 soorten warmtepompen:

  • Warmtepompen o.b.v. lucht. Zelfs met lage buitentemperatuur halen warmtepompen de warmte uit de buitenlucht. Water is hier de warmtewisselvloeistof. Omkeerbare modellen zorgen ‘s zomers voor verkoeling.
  • Warmtepompen o.b.v. water. Lees: bronwater, grondwater of ondergronds water. De pomp voert met dit water de juiste dosis warmte of koelte naar de juiste plaats.
  • Geothermische warmtepompen. De energie van de aarde levert, via sondes, warmte voor uw woning. Bovendien zorgen sommige modellen ook voor sanitair warm water.

CV Devroe installeert enkel de laatste generatie van warmtepompen. Op die manier kunt u genieten van een verzekerd wooncomfort. Bovendien verwarmt u uw huis op een energiezuinige manier en kunt u rekenen op subsidies van de overheid.

Warmte in voorraad

Naast geothermische warmtepompen verdeelt CV Devroe ook energie-opslagvaten. Energie-opslagvaten nemen het warmtemanagement van de opgeslagen energie voor hun rekening en verzekeren dat de met warmtepompen gewonnen warmte steeds prioritair gebruikt wordt.

Steeds warmte in voorraad; de hoogste eisen inzake comfort en hygiëne worden hierbij vervuld.